• Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon

Uit de drukke bubbel met deze creatieve workshop


Gisteren was het Earth Day (Dag van de Aarde), op deze dag worden er allerlei activiteiten georganiseerd om de gemeenschap even uit de dagelijkse drukte halen en aandacht te leggen op ons thuis: ons planeet, het milieu en de natuur. Vandaag vind ik het dan ook erg passend om het verhaal te delen van Wanderfulwild van Tine Wellens. Haar doel is elke dag mensen uit hun drukke bubbel halen en te inspireren om meer van het moment te genieten, bewuster om te gaan met de natuur en te vertragen. Ze doet dit op een zeer creatieve en leuke manier. Hoe? Lees verder om dit te ontdekken.

1. Kun je kort iets over jezelf vertellen?

Ik ben afkomstig uit Limburg en woon momenteel in Antwerpen maar ik ben veel onderweg: naar de familieboerderij in Mol of bij mijn vriend in de Franse Ardennen. In mijn vrije tijd doe ik yoga, werk ik in de tuin, ga ik wandelen in de natuur (mét zakje voor afval, voor www.theforestcleanup.com), of ga ik aan het lezen of schrijven.

2. Wat is het verhaal achter Wanderfulwild?

Mijn website is ontstaan uit mijn laatste reisblog, die ik Wanderfulwild had gedoopt. Toen ik terugkwam, wilde ik verhalen, ervaringen en andere dingen blijven delen, dus heb ik mijn blog omgevormd tot website. Het is een combinatie van de onderwerpen die mij het meest passioneren: yoga, natuurlijke middeltjes, tips voor duurzaam leven, en reisverhalen.

3. Wat is jouw missie met Wanderfulwild? Wat drijft jou?

Ik wil mensen inspireren om bewuster te leven, mijn ervaringen delen, en tonen dat het niet perse moeilijk hoeft te zijn om ecologisch te leven. Mijn drijfveer is mijn liefde voor de natuur. De huidige manier van leven heeft vaak weinig respect voor de natuur omdat mensen er vervreemd van zijn geraakt. Als die verbinding terugkeert, denk ik dat je automatisch anders gaat leven, trager en bewuster.

4. Hoe doe je dit via Wanderfuldwild?

Ik organiseer workshops waar we natuurlijke cosmetica en andere huishoudmiddeltjes maken. Deze kunnen de deelnemers achteraf mee naar huis nemen. Het is ook mogelijk om een aantal extra's te kopen. We maken bijvoorbeeld suikerscrubs, badzouten, honingzalf, tandpasta, crèmes, muggenolie, lippenbalsem, make-up (blush, lippenstift, …). Dit gebeurt telkens met volledig natuurlijke, biologische materialen en bijna 100% afval-vrij.

5. Wat maakt Wanderfulwild workshops anders?

Ik vertrek vanuit een holistische visie waarbij ik niet focus op één onderdeel maar het volledige plaatje bekijk: voeding, verzorging, beweging, ontspanning, je aankopen, afvalproductie, … Ik probeer alles toegankelijk en persoonlijk te houden. Het is niet nodig om je leven volledig om te gooien, een paar kleine veranderingen kunnen een groot verschil maken.

6. Wat zijn de uitdagingen met Wanderfulwild?

Mijn grootste uitdaging is mezelf verkopen :-) Ik ben helemaal niet business minded ingesteld! Verder zijn veel mensen er van overtuigd dat zij in hun drukke dagelijkse leven niet de tijd hebben om te gaan leven zoals ik dat doe. Mijn bedoeling is net om mensen te doen vertragen zodat er meer tijd is voor zulke dingen.

7. Waar kunnen we de Wanderfulwild workshops vinden?

Voorlopig zijn ze op aanvraag en kunnen ze eender waar doorgaan. Ik heb er al in een jeugdhuis gegeven, bij mensen thuis, en ook tijdens mijn yoga weekends probeer ik er altijd tijd voor te maken. Ik ben in onderhandeling om een leuke plek te huren in Antwerpen die ik dan kan gebruiken voor lessen en workshops.

8. Wat zijn jouw favoriete eco-hotspots (koffie-en lunch bars, winkels, ateliers, projecten) in Antwerpen?

Robuust, HOST, Carotterie, Lara kookt voor U, Rewind, Biohofke, Loes en Krikke.

9. Wie volg je op je sociale mediakanalen die je inspirerend vindt in deze sector?

Green Evelien, Bea Johnson (zerowastehome), liesbeth_v, thewomanwhomarriedabear, mindbodygreen, 1millionwomen

Meer info over Wanderfulwild: http://www.wanderfulwild.com/


Meer ecologische inspiratie en tips & tricks:

Facebook @mixua.eco

Instagram @mixua.eco


Copyright © 2021 Mixua - all rights reserved - hello@mixua.be - BE0733 569 923 (België)