• Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon

Deze yogakleding is gemaakt uit PET-flessen en oude visnetten


Als je van yoga en eerlijke mode houdt zoals ik, heb je misschien gehoord dat de meeste yogakleding gemaakt is van nieuw synthetisch polyester, een materiaal dat veel energie vraagt om te produceren. Het yogakledingmerk waar ik jullie vandaag over zal vertellen is niet gemaakt van nieuw materiaal, maar van gerecycleerde PET-flessen en oude visnetten. Dit vraagt minder energie en houdt flessen en visnetten buiten de vuilstort. Blijf lezen om het verhaal te ontdekken!

1. Kun je iets over jezelf vertellen? Ik ben geboren in Frankrijk en woon nu 10 jaar in België, dus ik ben half Frans en Belgisch. Ik ben een creatieve geest: ik hou van schilderen, fotografie, yoga, muziek en mode. Ik hou er niet van de trend te volgen, maar vind liever mijn eigen trend in kleding en mijn levensstijl in het algemeen. Binnenkort vlieg in naar Miami voor de tweede fase van mijn yoga-lerarenopleiding.

2. Wat is het verhaal achter Yoga Path? Yoga Path was een keerpunt in mijn leven, mijn ticket om mijn creativiteit, kennis en passie uit te drukken door een kledingmerk dat mijn behoefte aan een beter, eerlijker leven combineert voor mezelf en voor de gemeenschap in het algemeen. Yoga Path streeft naar ecologische verantwoordelijkheid en een bewuste levensstijl door het beoefenen van zelfliefde.

3. Wat maakt Yoga Path anders? Yoga Path is anders dankzij de esthetiek en de identiteit van de mensen die Yoga Path elke dag maken: van mijn familie, vrienden, tot partners en coaches. We gebruiken Italiaanse textieltechnologie voor onze collectie. Deze stof is gemaakt van PET-flessen en oude visnetten, dus passen we de logica van de circulaire economie toe.

De stof is gedrukt in Wallonië met bijna geen gebruik van water en inkt op waterbasis. De productie voldoet aan de Oeko tex 100-standaard, wat betekent dat er geen schadelijke stoffen zijn gebruikt in het proces. Hierna wordt het kledingstuk genaaid in Brussel. We beperken transport tot het minimum, engageren ons om minder impact op het milieu te maken en helpen de lokale arbeidsmarkt te ontwikkelen via partnerschappen.

4. Wat is jouw missie met Yoga Path? Mijn droom is dat Yoga Path een inspirerend, duurzaam kledingmerk is. Speels, bewust met een sterke ethiek voor alle actieve vrouwen die hun hart durven volgen en hun leven ten volle leven. Ik moedig vrouwen aan hun waarheid te vinden en echt te zijn.

5. Wat zijn de uitdagingen met Yoga Path? We hebben grote internationale ambities en staan nog steeds aan het begin. We zijn volop bezig om onze 'tribe' te zoeken, onze supporters die dezelfde overtuigingen hebben als wij. Ik ben gestopt met mijn baan, dus het is een echte stap voorwaarts, want helaas is de kledingindustrie een hele uitdaging. Het kost veel tijd en energie om een duurzaam, betaalbaar merk te ontwikkelen.

6. Waar kunnen we de producten van Yoga Path vinden? We hebben een online winkel yogapathdesign.com. We nemen ook het hele jaar deel aan markten en evenementen. De beste manier om op de hoogte te blijven van Yoga Path is om onze Facebook pagina leuk te vinden of je te abonneren op onze nieuwsbrief.

7. Wat zijn jouw favoriete eco-hotspots in Brussel? Le boentje, Orybany (leuke plek om lokale merken te vinden en duurzamer, grotere merken zoals MUD jeans). Ik hou ook van "Les culottes volantes", een geweldig concept van een ondergoedwinkel op een 3-wielenfiets. Er zijn ook leuke pop-ups: Wonderloop met Helena, TRUC met Sybille en We Co.

8. Wie volg je op je sociale mediakanalen die je inspirerend vindt in deze sector? The Giving Mom on instagram (vintage liefhebber & kundalini yoga beoefenaar), Everybody Agrees en Mamoq voor een geweldige selectie van duurzame kleding, Organiclila voor veganistische en natuurlijke schoonheidsproducten.

Meer informatie over Yoga Path: yogapathdesign.com

Meer ecologische inspiratie en tips & tricks:

Facebook @mixua.eco

Instagram @mixua.eco


Copyright © 2021 Mixua - all rights reserved - hello@mixua.be - BE0733 569 923 (België)