• Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon

Chocolade die lekker én gezond is? Ja, het kan! Chocolate that is delicious and healthy? Yes, it can


Ik ben een echte chocoladeliefhebber. Ik eet bijna elke dag chocolade... een paar koekjes hier, een stukje chocoladereep daar, een beetje in mijn sojamelk. Het is onderdeel geworden van het dagelijks leven en toch is de meeste chocolade niet gezond of fairtrade. Daarom ben ik erg blij dat Freya en Callan van ChoQola contact met me opnamen om over hun creatie te vertellen: Chocolade die heerlijk, gezond én Belgisch is. Wat kunnen we nog meer vragen? Om het gratis te testen? Wel, leer hieronder het verhaal en maak kans om een gratis proefpakket te winnen!

I'm a real chocolate lover. I eat chocolate almost every day.. a couple of cookie here, a little chocolate bar piece there, a bit in my soya milk. It has become part of daily life, and yet, most chocolates are not healthy or fairtrade. That's why I'm very happy Freya and Callan from ChoQola contacted me to tell about their creation: Chocolate that is delicious, healthy ánd Belgium-made. What else can we ask for? To test it for free? Yes can do, continue reading and participate in the giveaway!

1. Kunnen jullie kort iets over jezelf vertellen? Can you tell something about yourself?

Ik ben Freya en kom uit Antwerpen en Callan is van Leuven. Nu wonen we in het rustige Rotselaar. Onze achtergrond zit in de creatieve/culturele sector. Callan is Argentijnse tango leraar en heeft een eigen dansschool “Toxic Tango”. Ik werkte lang in de opera en maakte daar de kostuums. Ook heb ik een eigen danskledinglijn. Maar momenteel ligt de nadruk wel bij ChoQola.

I am Freya, I come from Antwerp and Callan is from Leuven. Now we live in the quiet Rotselaar. Our background is in the creative/cultural sector. Callan is an Argentine tango teacher and has his own dance school "Toxic Tango" and I worked in the opera for a long time making the costumes. I also have my own dance clothing line. But currently the emphasis is on ChoQola.

2. Wat is het verhaal achter ChoQola? What is the story behind ChoQola?

We aten al geruime tijd hoofdzakelijk rauw en begonnen voeding als medicijn te beschouwen. Zo genas Callan van een schouderletsel dat niet te genezen was, ook de dubbele hernia verdween en hij moest bijgevolg geen pijnstillers meer nemen. Ook mijn ijzer opstapelingsprobleem werd veel beter met rauw te eten. Zijn dochtertje bleek lactose intolerant te zijn en ik wilde suikervrij eten. Toen we geen lekkere, gezonde chocolade vonden die aan deze vereisten voldeed (lekker romig, zo rauw en onbewerkt mogelijk, lactosevrij en suikervrij), besloten we het zelf te maken. Onze vrienden begonnen het stilaan ook te ontdekken en vonden het heel lekker. Zo hebben we de stap uiteindelijk gewaagd.

We had been eating raw for a long time and started to consider food as a medicine. Thanks this raw food Callan recovered from a shoulder injury that could not be cured, his double hernia also disappeared and he therefore no longer had to take painkillers. My iron stacking problem was also much better with raw food. His daughter turned out to be lactose intolerant and I wanted to eat sugar free. When we did not find tasty, healthy chocolate that met these requirements (tasty, creamy, raw and unprocessed, lactose free and sugar free), we started making it ourselves. Our friends tried it out and also enjoyed it very much, so we finally risked the step.

3. Wat is jullie missie met ChoQola? What is your mission with ChoQola?

We willen laten zien dat lekker en gezond echt wel samen kan gaan. Dat er voor alles wel een gezonde versie bestaat. En chocolade is het eerste dat men als “een zonde” beschouwd en probeert te vermijden. Wel, bij ons is ChoQola voeding, geen snoep. Daarnaast willen we mensen toch ook bewust maken wat gezonde voeding nu juist is. Want op verpakkingen beloven ze je van alles, maar er is vaak misleiding.

We want to show that delicious and healthy can really go together. That there is a healthy version for everything. And chocolate is the first thing that is considered "a sin" and tries to avoid. Well, with us, ChoQola is nutrition, not candy. We also want to make people aware of what healthy food is right. Because on packaging they promise you everything, but there is often deception.

4. Wat maakt ChoQola anders? What makes ChoQola different?

Wij hebben deze chocolade helemaal anders benaderd dan gewone chocolade. Uitgezonderd cacaopoeder, zijn alle andere ingrediënten anders dan chocolade. En toch is het smaakpallet vergelijkbaar met traditionele chocolade. Volgens sommigen zelfs nog beter. Geen plakkerig gevoel van suiker en niet-natuurlijke toevoegingen. ChoQola geeft een snellere voldoening omdat we met een volwaardige basis werken van noten en kokosolie. Je lichaam wordt gevoed en geeft aan dat het genoeg voeding binnen heeft (wat met gewone chocolade veel minder het geval is).

Ook de vorm waarin we het verkopen is anders. We verkopen een kant-en-klaar choQola mengsel dat je thuis snel verwerkt tot je favoriete pralinetje, chocolade truffel, chocoladefondue, topping, enz. Wij gaan gewoon voor puur, eerlijk, kwaliteit, gezond en natuurlijk.

We have approached this chocolate completely different from regular chocolate. With the exception of cocoa powder, all other ingredients are different than chocolate. And yet the taste pallet is similar to traditional chocolate. According to some, even better. No sticky feeling of sugar and non-natural additives. ChoQola gives a faster satisfaction because we work with nuts and coconut oil. Your body is fed and indicates that it has enough nutrition (which is much less the case with regular chocolate).

The form in which we sell it is also different. We sell a ready-made choQola mixture that you quickly process into your favorite chocolate truffle, chocolate fondue, topping, etc. We go for pure, honest, quality, healthy and natural.

5. Wat zijn de uitdagingen met ChoQola? What are the challeges with ChoQola?

Ons concept is behoorlijk uniek en anders dan alles wat men kent. Dat maakt het ook een grote uitdaging om het product en concept duidelijk over te brengen bij de mensen. Waarom is het niet kant-en-klaar in een reep of praline, waarom is het zo anders en veel gezonder?

Our concept is quite unique and different from everything you know. That also makes it a big challenge to clearly communicate the product and concept to the people. Why is it not ready-made in a bar or praline, why is it so different and much healthier?

6. Waar kunnen we ChoQola vinden? Where can we find ChoQola?

We verkopen vooral online via onze webshop op www.choQola.be of www.myfoodmykingdom.com, zo kunnen we iedereen nog wat extra uitleg geven op de website om dit nieuwe concept te begrijpen. Onderaan de website vind je enkele verkooppunten, zoals een verpakkingsvrije winkel en een netwerk van orthomoleculaire therapeuten die het zelfs in hun dieetaanbod hebben opgenomen.

We mainly sell online via our webshop on www.choQola.be or www.myfoodmykingdom.com, so we can give everyone some extra information on the website to understand this new concept. At the bottom of the website you will find some points of sale, such as a packaging-free store and a network of orthomolecular therapists who have even included it in their dietary offer.

7. Wat zijn jullie favoriete eco-hotspots in regio Antwerpen? What are your favorite eco-hotspots near Antwerp?

"Divers" in Antwerpen voor rawfood. De marktkraam “De kers naast de taart” die heerlijk gezonde taartjes maakt. Het samen-tuin project “Nieuwe Kloostertuin Tildonk”. Samen met gelijkgezinden tuinier je dan op één groot stuk land en oogst je wat er die dag voorhanden is. Iedereen neemt actief deel aan de planning, de visie, het zaaien en onderhouden. Dat is echt heel leuk om te doen! Helemaal bio en één met de natuur.

"Divers" in Antwerp for its raw food. "De kers naast de taart" for its delicious, healthy pies. "Nieuwe Kloostertuin Tildonk" is communal space where the harvest our own foods.

8. Wie volgen jullie op jullie sociale mediakanalen die jullie inspirerend vinden in deze sector? Who do you follow on social media that you find interesting in this sector? Ik volg vooral vooruitdenkende mensen en groepen die dicht bij de natuur en de oorsprong staan. We zijn jaren geleden ver buiten onze landsgrenzen gaan zoeken, want op vlak van rawfood en healing food was er in België niet veel te vinden. Mijn klik kwam met Chris Beat Cancer, maar we volgden toen ook al vele anderen zoals Don Tolman en Rawfully Christina.

I mainly follow forward thinking people and groups that are close to nature and origin. We started looking far beyond our national borders years ago, because there was not much to find in Belgium in terms of raw food and food healing. My click came with Chris Beat Cancer, but we also follow Don Tolman and Rawfully Christina.

Meer info over ChoQola/More info on ChoQola: choQola.beMeer ecologische inspiratie en tips & tricks:

Facebook @mixua.eco

Instagram @mixua.eco


Copyright © 2021 Mixua - all rights reserved - hello@mixua.be - BE0733 569 923 (België)