top of page

10 zero-waste workshops in Antwerpen

Ben je op zoek naar een zero-waste workshop, inspiratiesessie of informatiesessie voor jouw team of organisatie in Antwerpen? Dan ben je hier aan het goede adres ;) Wij lijsten hier 11 verschillende op die jou beslist zullen inspireren en zin geven om aan de slag te gaan. We hebben ook een lijst gemaakt van zero-waste workshops in Gent en Brussel.1) Aan de slag met zero-waste thuis en/of op kantoor door Mixua

Hoe maak je in het dagelijkse leven of op het werk duurzamere keuzes? Je wil graag jouw ecologische voetafdruk verminderen, maar weet niet goed hoe te beginnen of je hebt frisse inspiratie nodig? Tijdens deze interactieve inspiratiesessie geeft een workshopgever van Mixua allerlei praktische en leuke tips & tricks die je zin geven om (verder) aan de slag te gaan.

Menu van onderwerpen waaruit je kan kiezen: Aan de slag met zero-waste thuis en/of de werkplek. Hoe correct sorteren? Hoe je keuken meer zero-waste maken? Hoe je kleerkast meer zero-waste maken? Hoe je badkamer meer zero-waste maken? Best-cases van duurzame en circulaire business modellen?


Alleen beschikbaar voor bedrijven of organisaties als teambuilding, training of educatiesesessie. Ideaal om het team te motiveren en engageren rond duurzaamheid.


doe het zelf workshops informatiesessie teambuilding antwerpen belgie

2) Maak je eigen natuurlijke verzorging en/of poetsproducten met Mixua

In de DIY verzorgingsproducten workshop leer je jouw huid en lichaam verzorgen op een verantwoorde, duurzame manier, zonder een fortuin uit te geven. Er is keuze tussen je eigen tandpasta maken of je eigen deodorant maken.


In de DIY schoonmaakmiddelen workshop leer je eigen natuurlijke huishoudproducten te bereiden met eenvoudige recepten die je thuis gemakkelijk zelf kan toepassen. Je maakt een allesreiniger op een ecologische en goedkope manier.


Er wordt gebruik gemaakt van 100% natuurlijke grondstoffen. Respect voor ons huid, ons huis en het milieu verzekerd! Je gaat met verschillende producten in herbruikbare verpakking naar huis. Alleen beschikbaar voor bedrijven of organisaties als teambuilding of voor events.


ecologische inspiratiesessie informatiesessie teambuilding antwerpen belgie

3) Ontdek de nieuwste 'easy swaps' of ecologische alternatieven door Mixua

De laatste jaren zijn er heel wat duurzame producten toegankelijker geworden die ons helpen ecologischer leven. Denk bv. aan bokashi, shampoo bars, loofahs of poetsproducten in pods. Wij leggen je graag alles hierover uit tijdens deze interactieve workshop en spel "Vind de match!". Laat je verrassen en verleiden!


Alleen beschikbaar voor bedrijven of organisaties als teambuilding of voor events.4) Wat is de Bokashi en hoe gebruik je het? door Mixua

30% van ons restafval is organische afval dat kan worden gecomposteerd, maar dit is vaak niet evident als je geen tuin hebt. Gelukkig biedt de Bokashi een oplossing. Met deze methode kan je je restafval een tweede leven geven zonder nare geurtjes of last van vliegjes in een kleine ruimte. Bovendien kan je veel meer soorten voedsel composteren dan wat mogelijk is bij een wormenbak of tuincompost.


Graag legt Mixua uit wat het is en hoe het precies werkt. Je kan nadien direct aan de slag. Alleen beschikbaar voor bedrijven of organisaties als teambuilding of voor events.


leer maken workshops informatiesessie teambuilding antwerpen belgie

5) Kruidenworkshop: creatief aan de slag kan met de meest voorkomende wilde kruiden en bloemen van het seizoen door Atelier Amarant

Tijdens deze kruidenbijeenkomst maak je kennis met enkele van de meest toepasselijke kruiden van het seizoen. Je gaat op zoek naar kruiden die je gewoon in het ‘wild’ of in de berm kan vinden, maar ook naar minder gekende kruiden die je gewoon in je tuin kan planten. Allemaal hebben ze een ding gemeen: je kan er overheerlijke lekkernijen mee maken, of jezelf verwennen met hun verzorgende eigenschappen.


Tijdens deze workshop maak je zelf enkele heerlijke kruidenbereidingen. Wat je juist maakt, hangt af van seizoen tot seizoen. Je leert een paar verschillende basisrecepten waarmee je achteraf verder kan experimenteren volgens je inspiratie. Ieder maakt zijn eigen bereidingen en Sanne begeleidt je persoonlijk tijdens je workshop.


zero-waste workshop teambuildings Antwerpen fermenteren De Groene Stadshut

6) Fermenteren voor beginners door De Groene Stadshut


Fermenteren is een van de oudste manieren om voedsel te bewaren. Gefermenteerde groenten bevatten veel goede bacteriën die onze darmflora stimuleren. Bovendien zijn ze voedzamer dan het oorspronkelijke product omdat de voedingsstoffen beter opneembaar zijn in ons lichaam. Tijdens deze workshop ontdek je hoe je bvb. wortels kan fermenteren of hoe je zuurkool kan maken. Meer info.workshops teambuildings Antwerpen Belgie aromatherapie

7) Workshop aromatherapie door De Groene Stadshut


In deze leuke en laagdrempelige workshop 'de basisprincipes van aromatherapie' leer je hoe je etherische olie, hydrolaten en plantaardige olie kunt gebruiken om diverse aandoeningen te behandelen en je algehele welzijn te verbeteren. Je komt te weten wat aromatherapie juist is, waarvoor het dient, wat de voordelen zijn en waarvoor je het concreet gebruikt. Maak kennis met de wondere wereld van aromatherapie en geniet van deze leerrijke en boeiende workshop vol aroma's!


zero-waste workshops teambuildings antwerpen hout Hou’tHart

8) Houten vogelhuisjes / meditatie-bankjes maken met Hou’t Hart


Nagelen, kloppen, lijmen.. maak je eigen vogelhuisje dat daarna ook kan gebruikt worden als meditatie-bankje. De deelnemers maken kennis met het circulaire denken en met duurzaam werken. Hou't Hart werkt enkel lokaal en met recuperatiehout. De groep wordt uitgedaagd om stil te staan bij hun ecologische voetafdruk.


Indien mogelijk verzamelen de deelnemers zelf het nodige constructiemateriaal. Hou't Hart zorgt voor de nodige machines en handgereedschap. Trouwens, Hou't Hart kan met de klant maken wat hij/zij wil. Van vogelhuisje tot 'tiny house' en alles daartussen. Meer info.houtsnijden lepels zero-waste workshop teambuildings Antwerpen Hausgemacht


9) Houten lepels snijden door Hausgemacht


Hausgemacht neemt je mee in de wereld van het houtsnijden. Je komt meer te weten over verschillende houtsoorten, het gebruik van de twee basismessen voor houtsnijden en de bijhorende snijtechnieken en het mooi afwerken van je snijwerk. Meer info.DIY bloemschikken workshop teambuilding antwerpen belgie Atelier Olala

10) Workshop schik je eigen droogboeket door Atelier Olala


Hou je van bloemen maar maak je er zonde van om na twee weken je boeket in de vuilbak te gooien? Doe mee met deze workshop en geniet eindeloos lang. Duurzaam en mooi. Atelier Olala zorgt voor een vaas, droogbloemen, hapjes en drankjes. Geniet van een moment voor jezelf en ga naar huis met een pronkstuk. Meer info. (Mechelen, Bonheiden)Jouw zero-waste workshop graag erbij in deze lijst? Mail naar hello@mixua.be met info over jouw workshop.


Meer ecologische inspiratie en tips & tricks:

Facebook @mixua.eco

Instagram @mixua.eco

Comments


bottom of page