• Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon

Hoe cadeautjes ecologisch inpakken?


Het is december en de cadeautjesperiode is aangebroken. Nu vraag je je misschien wel af hoe je dit jaar jouw cadeautjes op een ecologische manier kunt inpakken? Wij helpen jou graag op weg ;)

In deze video tonen we hoe dit op twee manieren te doen en hoe mooi te verfraaien.

Voor de feestdagen hebben wij ook leuke sets bedacht om als cadeau te geven. Geef je liever een ervaring cadeau? Denk dan bijvoorbeeld aan een cadeaubon voor een Eco Tour in Gent, Brussel of Antwerpen!


De eerste methode draait rond verpakken met materialen die we anders zouden weggooien. In plaats van nieuwe inpakpapier nemen we gewoon een oude krant of een blaadje die we al gelezen hebben en dat gaan we gebruiken als basis.


Het is niet omdat het ecologisch is dat het geen mooi-ogend cadeautje mag zijn ;) Daarom rijken we een paar ideeën aan om het cadeau nog verder te versieren. In deze periode is het leuk om de kleur rood te gebruiken. Bv.: snij een kerstboompje uit rood bladpapier (zie video voor resultaat).


Een andere manier om een cadeau te verfraaien is door een of meerdere zelfgemaakte sterretjes aan te hangen. Wat hebben we er daar voor nodig? Schillen van een appelsien of pompelmoes en een uitsteekvormpje. We gaan dan gewoon uit de schil sterretjes uitsteken en tien minuten in de oven zetten zodat die hard worden. Nu nog perforeren, touwtje erdoor en hangen aan het cadeau. Eco én feestelijk! :)


De tweede manier die we jullie graag willen laten zien om ecologisch in te pakken is een manier die overgekomen is uit Japan. De zogenaamde Furoshiki, dat wil zeggen 'inpakken met textiel'. Hierbij komt er geen inpakpapier bij te pas, maar een mooi stuk stof die als cadeau erbij kan gegeven worden, of terug mee naar huis kan gebracht worden om te hergebruiken. Demonstratie furoshiki: zie video. Er zijn verschillende technieken van furoshiki, naargelang de vorm en grootte van het cadeau.


We hopen dat dit jullie nieuwe inspiratie heeft gegeven! Fijne feesten :)


Meer ecologische inspiratie en tips & tricks:

Facebook @mixua.eco

Instagram @mixua.eco


Over Mixua

Mixua gelooft dat iedereen een positieve impact kan maken. Daarom willen we inspireren op weg naar een meer ecologische levensstijl. Dit doen we via verschillende activiteiten zoals de Eco Tours, online workshops en online ontdekkingsgids.

Copyright © 2021 Mixua - all rights reserved - hello@mixua.be - BE0733 569 923 (België)