top of page

Duurzaam papier: hoe dan?


duurzaam en eco papier Belgie

Duurzaam denken, je kan het implementeren in alle aspecten in je leven. Op kantoor, maar ook thuis zou het vanzelfsprekend moeten zijn. Is er bij jou nog werk aan de winkel, maar heb je wel de ambitie om een switch te maken? Schakel dan over naar duurzaam papier.


Briefpapier en duurzame communicatie

Uiteraard probeer je zo veel mogelijk papier te vermijden. Je kan tegenwoordig zowat alles online doen, dat bespaart op zich al heel wat papier. Wil je een duurzame en milieubewuste indruk maken op je klanten of voor leuke decoratie zorgen op het werk? Kies dan altijd voor gerecycleerd papier in je communicatie: een mooie manier om je huisstijl vorm te geven en je waarden te onderstrepen. Verjaardagskalenders nodig op het werk? Ook die kunnen gedrukt worden met respect voor het milieu. Je hebt dus niet langer een excuus als je je collega’s verjaardag vergeet.


Duurzame kaartjes en wensen

Geef het goede voorbeeld en druk jouw verjaardags- en kerstkaarten voortaan op FSC-gecertificeerd papier. Het geeft niet enkel een rustieke look and feel aan je boodschap, het is ook nog eens een mooi gebaar. Want duurzaam geproduceerd papier gebruiken, zet anderen misschien wel aan om hetzelfde te doen. Heb je als voornemen om je bedrijf duurzamer te laten functioneren, dan zijn kerstkaarten van FSC-papier een perfecte eerste stap in de goede richting. Zo wordt het alvast een duurzame kerst.


Een andere optie zijn kaartjes gemaakt van gerecycleerd papier, zoals deze van Sabine's plek. De kaartjes worden bovendien geleverd met een mooie bruine kraft envelop en verpakt in een biologisch afbreekbaar cellofaan zakje.


ecologisch briefpapier en duurzame communicatie Belgie

Henneppapier

Ooit al van henneppapier gehoord? Het papier dat gemaakt wordt van vezels uit deze plant is een goed alternatief voor papier gemaakt uit houtvezels. Ten eerste is hennep een stuk goedkoper en groeit het veel sneller dan hout. Het papier vergeelt niet en is biologisch veel makkelijker afbreekbaar. We hebben onze bossen broodnodig en hennep zou dus een alternatief kunnen bieden. Of wat dacht je van hennep wc-papier? Hennep heeft ontelbaar veel toepassingen, en waarom het niet populairder is, is een raadsel. Gelukkig vinden meer en meer henneptoepassingen stilaan hun weg naar de winkel en het grote publiek.


Zelf recycleren

Wat doe je met al die kaarten en ander papier door de jaren heen? Leuk om ze bij te houden, nog beter om ze te recycleren natuurlijk! Papier recycleren, het is voor veel mensen een gewoonte, maar onze wereldwijde prestaties kunnen beter. Afhankelijk van het papier kan je het tot wel zeven keer recycleren, dat is niet mis. Recycleer je je papier niet, dan belandt het gewoon op de grote afvalberg. Een gemiste kans! Kies daarom altijd voor recycleren om je steentje bij te dragen aan een mooiere planeet.Over Mixua

Mixua gelooft dat iedereen een positieve impact kan maken. Daarom willen we inspireren op weg naar een meer ecologische levensstijl. Dit doen we via verschillende activiteiten zoals de Eco Tours, (online) workshops en online ontdekkingsgids.


Meer ecologische inspiratie en tips & tricks:

Facebook @mixua.eco

Instagram @mixua.eco

Commentaires


bottom of page