top of page

Een herbruikbaar notitieboekje met een sociale missie? Ontdek Correctbook


Correctbook is een herbruikbaar notitieboekje met een sociale missie

Ik vind het fascinerend om te beseffen dat wat voor mij een simpele aankoop is, een gigantische impact heeft op ten minste één andere persoon. Neem nu een notitieboekje. Een simpele aankoop. Maar wat als we nadenken over wie dit notitieboekje gemaakt heeft? Is deze persoon eerlijk betaald? Heeft deze persoon of personen goede werkomstandigheden? En ook: waar komt het notitieboek vandaan, uit België, Europa of misschien juist uit de andere kant van de wereld? Is hier een boom voor gekapt? En ik kan nog even blijven doorgaan.. Een simpele aankoop met een grote impact.


Vaak weten we het antwoord niet op al deze vragen. Dat is normaal, vroeger stelden we onszelft deze vragen ook niet. Gelukkig zijn er mensen die hier al over nagedacht hebben, zoals Sam. En daar is het ook niet bij gebleven, Sam en zijn team heeft ook actie ondernomen om dit beter te proberen doen. Graag vertel ik jullie daarom over het verhaal achter de Correctbook.De missie: strijd tegen wereldwijd analfabetisme


Sam was in Zuid-Afrika met zijn ouders op vakantie toen hem een idee te binnen schoot. Het idee dat zijn leven (én dat van vele anderen) zou gaan veranderen.. Hij zag kinderen in sloppenwijken wel naar school gaan, maar zonder schrijfmateriaal. Het is er te duur en snel op. Nogal problematisch om te leren lezen en schrijven. Wat als er een notitieboek was die oneindig lang meegaat om schrijven toegankelijk te maken, voor iedereen? Langs de ene kant om analfabetisme tegen te gaan, langs de andere kant omdat het ook nog eens veel papier bespaart.


En zo gezegd, zo gedaan. De Correctbook was geboren. Het doel vandaag is 1 miljoen kinderen helpen in 2023. Met de aankoop van elk Correctbook wordt ditzelfde uitwisbare schrijfmateriaal aan kinderen in ontwikkelingsgebieden gedoneerd. Ze hebben nu al 514.963 kinderen geholpen! Zoals ik dus eerder zei: een kleine aankoop met een grote impact.


uitwisbaar en duurzaam notitieboek tegen analfabetisme


Dit notitieboek heeft wat weg van een whiteboard, simpel in gebruik. Ik maak mijn notities, de inkt droogt na een paar secondjes op en vlekt niet. Maak ik een fout, dan wis ik het met de gum op de marker. Heb ik mijn notities niet meer nodig, dan neem ik het doekje die erbij komt om alles snel te wissen. En voila, een leeg vel om te hergebruiken en eindeloos te blijven schrijven.


Wil ik mijn notities wel behouden, dan gebruik ik de Correctbook applicatie. Ik maak hiermee een foto en sla het op in het relevant mapje die ik aanmaak in de app. Zo hou ik alles georganiseerd.


Hiernaast komt er bij elke Correctbook een wasbaar wisdoekje, die in tegenstelling tot sponsjes, geschikt zijn voor in de wasmachine en dus ook eindeloos te gebruiken zijn.


trees for all schrijven en wissen notietieboek en stationary belgie

De herbruikbare wikkel van kraft papier (in plaats van plastic) beschermen de boeken tijdens het vervoer en opslag. Kraft is een stevig, natuurlijk soort papier. Dit kan gerecycleerd worden, maar nog beter, ik blijf het gebruiken om het boekje te beschermen.


Om de productie zo duurzaam mogelijk te maken, hebben ze o.a. de handen in elkaar geslaan met Trees for All. Op deze manier wordt de CO2 impact van de pagina's en de omslag grotendeels gecompenseerd. Trees for All zet zich namelijk in op het beschermen en aanplanten van nieuwe (en duurzame) bossen. Er wordt ook zo zorgvuldig mogelijk omgegaan met water en energie.


Er is nog steeds een kleine CO2 uitstoot, waar Correctbook momenteel bezig is om te evalueren hoe ze deze nog verder kunnen verkleinen. Ik denk dat het bijna onmogelijk is om vandaag de dag een 100% ecologisch product te maken op grote schaal, daarom vind ik het persoonlijk belangrijk dat de makers constant op de uitkijk zijn om het toch zo ecologisch mogelijk te maken.


Als jullie er zo enthousiast over zijn als ik, nodig ik jullie uit om een kijkje te nemen in hun aanbod. Er zijn veel opties mogelijk: van A4 tot A6, blanco of lijnen, verschillende kleurtjes, met of zonder eigen bedrijfslogo, enz. Enjoy!
Over Mixua

Mixua gelooft dat iedereen een positieve impact kan maken. Daarom willen we inspireren op weg naar een meer ecologische levensstijl. Dit doen we via verschillende activiteiten zoals de Eco Tours, (online) workshops en online ontdekkingsgids.Meer ecologische inspiratie en tips & tricks:

Facebook @mixua.eco

Instagram @mixua.eco


Comments


bottom of page