top of page

Ontdek de natuurlijke matrassen van Tuur


ecologische matras Tuur Belgie natuurlatex wol biokatoen ergonomisch

Contact:

Waarom raden we Tuur aan?


Het is niet eenvoudig om matrassen of kussens te vinden die ecologisch gemaakt zijn. Vaak krijgen we namelijk niet veel informatie over hoe en waar de producten gemaakt zijn. Gelukkig is het een ander verhaal met Tuur!


De producten bevatten 100% natuurlijke latex, biologische katoen en wol met o.a. Oeko-Tex certificaties.


De kernen van de matrassen, toppers en kussens zijn gemaakt van latex van 100% natuurlijke oorsprong (natuurrubber). Dit is niet alleen een duurzaam materiaal, het is ook van nature antibacterieel, antiallergisch en ventilerend. Het "100%" wordt benadrukt omdat volgens de Europese wetgeving een matras met een aandeel van slechts 40% (!) natuurlatex al gestempeld mag worden als 'natuurlatex matras'. De oorsprong ligt in Zuidoost-Azië. De producent hiervan koopt de latex alleen via betrouwbare kanalen in.


Biologisch katoen is vrij van pesticiden en andere schadelijke stoffen, het is ook ademend en vochtregulerend, in tegenstelling tot de veelgebruikte synthetische materialen zoals polyester, acryl en nylon.


Schapenwol heeft ook ademende eigenschappen: warm in de winter, koel in de zomer. De oorsprong hiervan ligt in Frankrijk. Dit wordt gegarandeerd door het Biolaine-label. Daarnaast is de wol behandeld met natuurlijke etherische oliën om huisstofmijten, bacteriën en schimmels te voorkomen.


Bovendien wordt het geproduceerd in een eigen Belgische fabriek. Zo slagen ze erin om de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden en transparante relaties op te bouwen met de arbeiders.


Omdat ze ook met hun klanten duurzame relaties willen opbouwen, geven ze 120 proefnachten. Je kan dus een Tuur matras mee naar huis nemen om te testen. Het voordeel hiervan is dat, omdat je precies weet wat je koopt, is er geen kans op een miskoop! Goed dus voor de portemonnee en planeet.


En als dit allemaal nog niet genoeg is, wordt 1% van het aankoopbedrag via de organisatie 1% for the Planet gedoneerd aan natuurbeheer. Tuur is duidelijk een bedrijf naar ons hart dat goed nadenkt over hoe zo duurzaam mogelijk te werken.Ga terug naar de online Ontdekkingsgids Mixua.Comments


bottom of page