• Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon

Creaties dat ons terug naar onze roots brengen


Vandaag wil ik met jullie het verhaal delen van Greencycle, handgemaakte (functionele) houtcreaties van Bert Dubois. Hij neemt ons terug mee naar onze roots, naar een wereld waar we plastiek niet nodig hebben en afval niet bestaat. Deze grote natuurliefhebber geeft een tweede leven aan geveld hout. Blijf lezen om zijn inspirerende verhaal te ontdekken.

1. Kun je kort iets over jezelf vertellen? Ik ben Bert, woon in Duffel. Ik besteed graag mijn tijd in de natuur: wandelen, vogels kijken, foto's maken, een weekend kamperen in de Ardennen. In mijn vrije tijd houd ik vogels, zoals verschillende soorten kippen.

2. Wat is het verhaal achter Greencycle? Als kind wou ik altijd al bezig zijn in de tuin, de natuur en heb me dan verdiept in boomverzorging en houtbewerking.

3. Wat is jouw missie met Greencycle? Wat drijft jou? De missie is om het gevelde, gesnoeide hout te hergebruiken en te verwerken tot creaties/ werkstukken en het zo een nieuw leven te geven.

4. Wat maakt Greencycle anders? De natuurlijke producten een tweede leven geven in de vorm van blijvende creaties/ werkstukken, gemaakt met enkel handwerk en zoveel mogelijk zonder elektrisch gereedschap.

5. Wat zijn de uitdagingen met Greencycle? De uitdaging is om van afvalhout, bruikbare producten te maken zoals lampen, kommen, schalen en lepels. Verder is het niet eenvoudig om naambekendheid te krijgen en de creaties aan de man te brengen.

6. Waar kunnen we de producten van Greencycle vinden? Exclusief bij Greencycle thuis. Foto’s worden gepost op Facebook en Instagram. Prijsklasse lepels tussen de €15 en €30, kommen tussen €35 en €60, lampen en creaties starten vanaf 50 tot 200€.

7. Wat zijn jouw favoriete eco-hotspots in de stad waar je woont of nabij gelegen? De Hoeders van de Aarde in Vremde (vzw).

8. Wie volg je op je sociale mediakanalen die je inspirerend vindt in deze sector? Op Instagram alle mensen die met hetzelfde bezig zijn (sylva-spoon, giospoon,…)


Meer ecologische inspiratie en tips & tricks:

Facebook @mixua.eco

Instagram @mixua.eco


Copyright © 2021 Mixua - all rights reserved - hello@mixua.be - BE0733 569 923 (België)