Een duurzaam bezoek aan Antwerpen


duurzaam antwerpen shoppen mode tour teambuilding

Dat Antwerpen een prachtige stad is, daarover bestaat al lang geen twijfel meer. Een geweldige stad voor een daguitstap of zelfs een weekendje weg. Maar reizen kan best belastend zijn voor het milieu. Gelukkig kan je heel eenvoudig een duurzaam en zelfs ecologisch bezoek aan de koekenstad brengen. En daar hoeft de kwaliteit van je bezoek helemaal niet voor in te boeten. Integendeel!


Het concept duurzaamheid omhelst verschillende aspecten. Duurzame producten en diensten hebben minder negatieve effecten op de natuur én het leefmilieu van onze medemensen. Dat kan je bereiken door het openbaar vervoer te nemen, door seizoensgebonden producten te eten, door minder afval te produceren en natuurvriendelijke spullen te kopen, maar ook door lokaal te kopen en zo kleine ondernemers te steunen.


Met de trein naar ‘t stad

Een duurzaam bezoek aan Antwerpen begint met het openbaar vervoer. Woon je in de omliggende steden, dan is er wellicht een rechtstreekse busverbinding met de stad. Woon je wat verderop, dan is de trein de schoonste én de snelste manier om hartje Antwerpen te bereiken. Moet je echt de auto nemen?


Gebruik dan de park&ride aan de rand van de stad en reis verder met het openbaar vervoer. Je kan vanop Linkeroever ook gebruik maken van de gratis veerboot die je in enkele minuten naar de overkant brengt aan Het Steen in Antwerpen. Op een zonnige dag leveren de zonnepanelen op deze boot genoeg energie om volledig elektrisch te varen.


Ben je eenmaal in de stad? Dan kan je te voet of met de gekende rode stadsfietsen – de Velo’tjes – de stad verkennen. Talloze musea en bezienswaardigheden zijn gemakkelijk bereikbaar met de tram. Dat maakt cultuur in Antwerpen duurzaam én gemakkelijk.duurzaam antwerpen shoppen mode vegan teambuilding

Shoppen in de modestad

Antwerpen staat bekend als dé modestad, want hier huist de Modeacademie. Koop je graag met zo weinig mogelijk impact, kies dan voor tweedehandsboetieks, winkels waar enkel duurzame kledij wordt verkocht of lokale handelaren. Dat is niet enkel duurzaam, maar je gaat ook naar huis met unieke stukken.


Vergeet daarbij niet om het MoMu, of het Mode Museum, te bezoeken. Het recent geopende museum is een van de interessantste activiteiten in Antwerpen. Hier kom je meer te weten over de geschiedenis van fashion, over de grote namen die in Antwerpen les volgden en over de toekomst van mode.


Verantwoord uit eten

Duurzaamheid is een thema dat je ook steeds meer in de keuken terugvindt. Steeds meer chef-koks vinden het belangrijk om te koken met duurzame en lokale producten. Ook in Antwerpen bulkt het van de steengoede restaurants die enkel streekgebonden of zelfs veganistische maaltijden serveren.


Heb je de stad helemaal gezien? Dan kan je ontspannen op de trein terug naar huis rijden. Of je boekt een nachtje in een gezellig lokaal hotelletje. Dan kan je de dag erop nog meer van de stad verkennen!
Over Mixua

Mixua gelooft dat iedereen een positieve impact kan maken. Daarom willen we inspireren op weg naar een meer ecologische levensstijl. Dit doen we via verschillende activiteiten zoals de Eco Tours, online workshops en online ontdekkingsgids.


Meer ecologische inspiratie en tips & tricks:

Facebook @mixua.eco

Instagram @mixua.eco