Hoe pas je het eco-denken toe in je eigen leven?


natuurlijke en duurzame verzorging: dagcremes, tonic, badkamerproducten

Misschien ben je in de ban geraakt van de eco tours en workshops en wil je dit ook verder thuis beleven? We duiken in een wereld boordevol lekkere en leuke ideeën om het eco-gevoel vast te houden, ook vanuit je eigen huis.


Goeiemorgen eco

Een duurzame en ecologische levensstijl voor Bourgondiërs? Ja, het kan! Het is vaak een misvatting dat je moet inboeten op van alles en nog wat om toch maar te kunnen voldoen aan een ecologisch leefpatroon.


Nu je de meest duurzame adresjes hebt ontdekt in de stad, kun je gemakkelijk zelf aan de slag om je leven wat meer ecologisch te gaan inrichten. Je begint met een meer bewuste levensstijl door producten te kopen die op een natuurlijke wijze worden gemaakt. Denk hierbij aan een dagcrème, zeep, huidverzorgingsproducten, … Gedaan met allerlei afgeleide producten van aardolie die op synthetische wijze worden verkregen en niet goed zijn voor je huid. Zie jezelf dus wat liever en maak je dagelijks wasritueel ecologisch.Groene vingers

Misschien is het al een tijdje aan het kriebelen maar ben je klaar om eindelijk werk te maken van een eigen tuintje. Woon je in de stad en heb je geen eigen tuin, dan kun je misschien terecht in een deeltuin in de buurt of werken met bloembakken. Ook de buurttuintjes zijn een zaligheid! Dé plek om nieuwe mensen te ontmoeten en heel dicht bij de natuur te staan. En al gehoord van permacultuur in je eigen tuin? Zeker iets om te ontdekken als je je tuin levendig en permanent in productie wilt houden.


En als je dan toch een leuke tuin hebt ingericht, dan kun je een heerlijke wijnproeverij organiseren voor vrienden. Maak van de gelegenheid gebruik om hen je nieuwe tuin te showen en uitleg te geven over jouw ecologische aanpak. Heb je leuke hoekjes ingericht met romantische elementen die doen denken aan ‘La douce France’? Dan mag je zeker niet vergeten om een lekkere Bourgogne wijn te serveren. Een zalig vooruitzicht, toch?!


duurzaam wandelen op zoek naar eerlijke mode, plantaardige lunch-en koffiebars

Op wandel in ‘t stad

Genoeg van al die verhalen over textiel die geproduceerd worden in de meest slechte omstandigheden en met vervuilende stoffen? Dan ben je toe aan duurzame en eerlijke mode. Je vindt een scala aan adresjes in de stad.


Na het shoppen een lekker stukje taart verorberen met vrienden in een gezellig kader? Niets zaliger dan dat! Ga deze keer voorbij aan jullie traditionele stekje en probeer iets nieuws. Je hebt al lang door dat plantaardig eten ook heel lekker kan zijn. Leg je smaakpapillen dus in de watten en ga op pad. De opmars van vegan koffie- en lunchbars is volop bezig dus laat je verrassen en ga voor een ecologische beleving met het proeven van dessertjes.


Wedden dat je vrienden versteld zullen staan van hoe het ook anders kan!