• Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon

Onze tips voor een (h)eerlijk wellness-momentje


Nu het half december is, beginnen we uit te bollen naar de feestdagen toe. Buiten is het voelbaar kouder, we voelen de kerstvakantie nabij komen, dan is het tijd om onszelf te verwennen met een (h)eerlijk wellness-momentje! Dit zijn onze tips en favoriete producten om een wellness-sfeer in onze eigen badkamer te creëren.

Bekijk de video hier:


Sfeervol met 100% natuurlijke sojawas kaarsen Coco kaarsen zijn ideaal om aan te steken als je bijvoorbeeld in bad gaat. Ze zijn niet alleen gezellig en mooi om naar te kijken maar ze hebben ook heerlijke geuren. Deze kaarsen worden geleverd met een voetje, eigenlijk de bovenkant van een kokosnoot dat afgesneden is. Daarop kan je de kaars zetten. Je kan het anders ook op het water laten drijven.


Aangezien het een echte kokosnoot is, wanneer de kaars is opgebrand, mag je ze gewoon bij het GFT sorteren. Anders kan je het natuurlijk ook hergebruiken of er een plantje in zetten.


De kaars is gevuld met 100% sojawas, dit brandt dubbel zolang als gewone kaarsvet, dus deze branden 40 tot 45 uur.


Natuurlijke lichaamsverzorging: hernieuwen en hydrateren

Eerst gaan we onze huid volledig hernieuwen. Hiervoor raden we de lichaamsscrub van Cîme aan. Deze gaat er voor zorgen dat de huid extra zacht aanvoelt en zal een helende boost geven tijdens de koude dagen. De scrub bestaat uit roze zoutkorrels uit het Himalayagebergte en heeft een heerlijk warme geur van mandarijn. Als je een bad hebt, kan je het ook nog als badzout gebruiken. Onder de douche kan ook.


Gebruik: Breng aan op lichaam en wrijf zacht in om dode huidcellen los te maken.


Na het reinigen met de scrub, is het nodig om de huid opnieuw te hydrateren en extra te voeden. Hiervoor raden we de droge olie aan van CIME. Dit product is een samenstelling van 7 natuurlijke oliën, dus super voedend voor de huid. Daarbij ruikt het ook nog eens heel lekker! De geur is delicaat, een warme, zoete geur dankzij onder andere rozenbottelblaadjes en abrikoos.


Gebruik: Breng aan direct op de huid, insmeren en goed laten intrekken. Het kan ook op het haar gebruikt worden in plaats van conditioner of op het gezicht in geval van droge plekjes.


Waarom raden we het merk CÎME aan? Wel, we vinden dit een topmerk onder fairtrade producten. Het merk is opgericht door twee Brusselse vriendinnen die hun ingrediënten uit het Himalayagebergte halen. Op reis ontdekten ze de kracht van de planten hier. Met deze producten willen ze ook de lokale economie in Nepal ondersteunen. Zo tewerkstellen ze vooral vrouwen en een deel van hun winst geven ze af aan een lokaal schoolproject.

Verder is de verpakking gemaakt van bio-plastiek en ze werken met tot 99% natuurlijke ingrediënten.

De producten die we vermelden kan je hier vinden:

De coconut kaars Charming Chestnut, coconut kaars Sweet Senses, coconut kaars Cool Coco, body scrub van CIME, droge olie van CIME.


Meer ecologische producten of adresjes kan je vinden in de Mixua online ontdekkingsgids. Om meer inspiratie en tips op te doen, kan je ook meekomen op een van onze Eco Tours.Meer ecologische inspiratie en tips & tricks:

Facebook @mixua.eco

Instagram @mixua.eco


Copyright © 2021 Mixua - all rights reserved - hello@mixua.be - BE0733 569 923 (België)