top of page

Mei Plasticvrij Tip #2: Ken je dit adresje in Gent al? Gezellig, vegan en korte keten!Zoals je vorige week misschien al gezien hebt, als een van de ambassadeurs van Mei Plasticvrij 2019 en oprichtster van Eco Tours België zal ik elke donderdag vertellen over een van mijn favoriete ecologische adresjes in een andere stad.


Vandaag neem ik jullie mee naar Gent, naar de lunch-en koffiebar Moor & Moor. Ik vind het erg gezellig om af en toe in een koffiebar te werken, en graag ga ik hiervoor naar Moor & Moor om vier verschillende redenen.


1) Het is er gezellig en lekker, dit spreekt voor zich ;)

2) De ingrediënten gaan ze eerst lokaal zoeken, dus Gent of België. Hoe lokaler, hoe verser en hoe lager de ecologische voetafdruk. Zo werken ze bv. samen met Compaan. Dit is een sociale bio-bakkerij. Wat bekent dit? "Sociaal" omdat het een maatwerkbedrijf is die dus sociale tewerkstelling biedt, "biologisch" omdat ze alleen werken met ingrediënten die biologisch gecertificeerd zijn. Zo maken ze brood, taartjes en koekjes. (H)eerlijk lokaal!


mei plasticvrij en vegan bar Gent, veggie bar Gent, fairtrade belgie

3) Moor & Moor is bekend voor hun koffie. Dit wordt niet lokaal geproduceerd, maar in Afrika. Daarom is het belangrijk dat het fairtrade is, dat er kan verzekerd worden dat het productieproces in goede werkomstandigheden gebeurt (zoals een juiste en stabiele loon). Yves, de eigenaar, reist daarom af en toe naar zijn leveranciers om hier een transparante kijk op te hebben.

4) Ze werken hier ook zo plasticvrij mogelijk. Dit doen ze bv. door Billiecups aan te bieden voor take-away koffie. De Billiecup is ook een initiatief van Mei Plasticvrij. Het is een herbruikbare beker die aanvaard wordt door verschillende koffiebars. Het objectief is om wegwerp-plastic te vermijden. Trouwens, een lijst met alle deelnemende horeca zaken kan je vinden op de website van Mei Plasticvrij.


Wil je graag meer eco-pareltjes ontdekken? Of op zoek naar ecologische tip & tricks? Doe dan mee met een van onze maandelijkse Eco Tours of boek het als teambuilding! In onze online ontdekkingsgids kan je trouwens ook ecologische adresjes en producten in jouw regio vinden.


Meer inspiratie op de Mixua Facebook of Instagram pagina.


Comments


bottom of page