top of page

Mei Plasticvrij Tip #4: Ken je deze leuke, ecologische broedplek in Leuven al?De laatste week van Mei Plasticvrij is ingegaan! Ik hoop dat jullie al veel inspiratie hebben gevonden en toegepast. Net zoals de andere donderdagen, vertel ik jullie opnieuw vandaag over een van mijn favoriete ecologische adresjes in het licht van Mei Plasticvrij. Deze keer in Leuven!


Dit adresje bezoeken we erg vaak op Eco Tour in Leuven, het is dan ook een unieke broedplek voor plasticvrije, duurzame en sociale activiteiten. Er valt hier altijd veel leuks te beleven!


Dit adresje was vroeger een leegstaande spoorhal. Een doorn in het oog van de buren, daarom zijn ze naar de gemeente gegaan om te vragen om hier een creatieve oplossing voor te vinden. De gemeente heeft daarom een oproep gedaan naar waardevolle projecten om de spoorhal een invulling te geven en en Hal 5 is als winnaar eruit gekomen. Hier vinden er nu verschillende activiteiten plaats die op een of andere manier een sociale of ecologische impact hebben.


Op welke manier proberen zij zo plasticvrij of zero-waste mogelijk te zijn?


mei plasticvrij content foodhub hal 5 leuven

Wanneer we binnen stappen in Hal 5 komen we eerst terecht in de koffie-en lunchbar, hier zal je geen plastiek bestek of rietjes zien. Suiker en melk voor de koffie worden aangeboden op één plek, aan de bar, waar één glazen suikerpot staat en één of twee melkflessen. Gemakkelijk en een eenvoudige manier om wegwerpverpakking te vermijden.

In Hal 5 kan je ook het catering-gedeelte van Content vinden. Als je in Leuven woont, zal je Content misschien al kennen, het is namelijk een van de weinige verpakkingsvrije winkels in Leuven. Een icoon voor zero-waste dus!


Ook leuk om te weten: de Food Hub, een lokale biologische winkel met een groot aanbod aan plasticvrije producten, hebben een eigen veld aan Hal 5 waar ze groenten en kruiden keken. Deze verkopen ze dan in hun winkel een kleine km verder. Lokaler kan niet!


Dit was de laatste video in het licht van Mei Plasticvrij. Wil je graag meer eco-pareltjes ontdekken in Leuven? Of op zoek naar ecologische tip & tricks? Kom eens mee op Eco Tour! In Leuven alleen beschikbaar voor groepen bv. teambuilding, vrijgezellen, vriendenuitje. In onze online ontdekkingsgids kan je trouwens ook ecologische adresjes en producten in jouw regio vinden.


Meer inspiratie op de Mixua Facebook of Instagram pagina.


Comments


bottom of page