top of page

Ontdek de bibliotheek voor babyspullen: BabytheekContact: Ontdek de Babytheek in jouw buurt.


Waarom raden wij de Babytheek aan?


Een Babytheek is een uitleendienst voor babyspullen. Eigenlijk een soort van bibliotheek voor spullen die een baby nodig heeft of de ouders gebruiken in de eerste 12 maanden na de geboorte.


Eenmaal je lid bent van de Babytheek kan je op een leuke en toegankelijke manier spullen ontlenen om te testen, gebruiken en vervolgens weer terug te geven zodat iemand anders er plezier aan heeft.


Eva van Velzen is de bedenker van het concept en bezieler van het project bij De Transformisten. Alle ouders zullen het herkennen: we verwachten een kindje “hoera en wat spannend”, maar ook “help, wat hebben we allemaal nodig?” En dan begint de zoektocht, de kooptocht en ook de grote vragen ‘heb ik dit echt allemaal nodig straks’? Want voor je het weet staat je appartement of huis vol met spullen waarvan anderen zeggen dat het handig kan zijn, nuttig is, absoluut noodzakelijk of makkelijk voor af en toe. En eigenlijk allemaal maar voor even, want een baby groeit ontzettend snel.


Het heeft allerlei voordelen:

  1. Je krijgt toegang tot een kwaliteitsvolle en duurzame babyspullen die je vaak maar kort nodig hebt (zoals babybadje, verkleinkussen maxicosy, borstvoedingskussen, babybadje, babycook, wippertje, buggy, …)

  2. Er is de mogelijkheid om producten te testen (niet iedere baby vindt een draagzak fijn)

  3. Gebruikte babyspullen worden niet weggegooid maar krijgen een nieuw leven

  4. Het is een oplossing voor mensen die klein wonen. Je wint plaats in huis door enkel spullen te lenen die je op dat moment nodig hebt. Wat je niet meer nodig hebt, breng je terug naar de Babytheek

  5. Goed voor de portemonnee. Je hoeft geen dure babyuitzet meer aan te schaffen.

  6. Mooie ontmoetingsplek voor jonge ouders


Ga terug naar de online ontdekkingsgids.


Comments


bottom of page