top of page

Ontdek Hal 5: van leegstaande spoorweghallen naar duurzame ontmoetingsplek


Hal 5 Leuven duurzame plek terras vegan voeding pluktuin

Wat?


Waarom raden wij HAL 5 aan?


HAL 5 vormt de leegstaande historische spoorweghallen om tot een bruisende, stedelijke en duurzame broed- en ontmoetingsplek. Het biedt onderdak aan een interessante mix van initiatieven en organisaties.


Zo kan je terecht in de (buurt)bar waar je een hapje kan eten. Hal 5 brengt startende horeca-zaken met een passie voor (h)eerlijk eten samen: een Napolitaanse pizza van Antico Pizza, een Indische schotel van Nirvana Kitchen, een salade in a Jar of een verse soep gemaakt door Content Catering of een lekkere kardemom bun van biobakkerij Korst. Tijdens lente en zomer kan er genoten worden op het terras van een ijsje van Carambola Gelato.


Naast voeding, kan je hier ook de bloemenpluktuin van Fleur Locale vinden. Je kan hier ecologisch gekweekte bloemen zelf plukken zolang de voorraad. Mooi voor thuis of als geschenk en bovendien steun je zo de korte keten van duurzame bloemen, pesticidevrij en insectenvriendelijk. Ook Velt valt hier te vinden. Zij organiseren workshops waar je kan leren om ecologisch te moestuinieren.
Ga verder naar de website van Hal 5.


Ga terug naar de online Ontdekkingsgids Mixua.


コメント


bottom of page