top of page

Voordelen etherische oliën: 8 soorten


etherische olie voordelen workshop natuur essential

De levenskracht van een plant zit in de etherische olie. De meeste etherische oliën worden verkregen door distillatie of persing. Hierdoor haalt men de olie uit een bepaald deel van de plant.


Aromatherapie kan ondersteuning bieden voor lichamelijk en geestelijk welzijn.


Etherische oliën in schoonmaakmiddelen zijn een effectieve manier om schimmel en virussen te doden, omdat ze zulke hoge concentraties bevatten.1. Lavendel etherische olie


Voordelen voor de gezondheid: Goed voor huidverzorging, verzorging van snij en brandwonden (puur), bevordert de genezing van puistjes. Ook tegen spierpijn, slechte spijsvertering, hoofdpijn, migraine. Verzacht insectenbeten.


Voordelen bij poetsproducten: anti-schimmel


2. Sinaasappel etherische olie


Voordelen voor de gezondheid: Huidverzorging - voor vette en gecombineerde huid, jeugdpuistjes. Goed bij gebrek aan eetlust, verstopping, trage stofwisseling, mild antidepressivum.


Voordelen bij poetsproducten: ontvetter


3. Rozemarijn etherische olie


Voordelen voor de gezondheid: Bij stekende en zeurende spierpijnen, rugpijn, reuma. Verbetert de bloedcirculatie en dus goed bij koude handen en voeten. Tonicum voor hoofdhuid, werkt tegen haaruitval en pluizen. Middel tegen griep en verkoudheid.


Voordelen bij poetsproducten: sterk schimmelwerend


4. Eucalyptus etherische olie


Voordelen voor de gezondheid: ademhalingswegen, verkoudheid, griep, bronchitis en borstinfecties, spierpijn, rugpijn, huidinfecties.


Voordelen bij poetsproducten: desinfectant


5. Citroen etherische olie


Voordelen voor de gezondheid: Goed voor ademhalingswegen, bij verkoudheid, griep, acne, lusteloosheid


Voordelen bij poetsproducten: ontvetter, desinfectant


6. Pepermunt etherische olie


Voordelen voor de gezondheid: Stimuleert de spijsvertering, helpt bij indigestie of prikkelbare darmen. Spierpijn, krampen, hoest, sinusitis. Helpt ook bij spanningshoofdpijn.


Voordelen bij poetsproducten: anti-schimmel


7. Roos etherische olie


Voordelen voor de gezondheid: Helpt tegen postnatale depressie, droge of oudere huid, eczeem, wintertenen, helpt tegen slaaploosheid.


8. Grove den etherische olie


Voordelen voor de gezondheid: Goed voor ademhalingswegen, verkoudheid, griep, Zorgt ervoor om de lucht te zuiveren.
Over Mixua

Mixua gelooft dat iedereen een positieve impact kan maken. Daarom willen we inspireren op weg naar een meer ecologische levensstijl. Dit doen we via verschillende activiteiten zoals de Eco Tours, online workshops en online ontdekkingsgids.


Meer ecologische inspiratie en tips & tricks:

Facebook @mixua.eco

Instagram @mixua.eco

Kommentit


bottom of page