• Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon

Eindelijk een goede nagellak gevonden


Ik heb een dilemma met nagellak. Ik draag het graag maar ik weet ook dat het erg chemisch is, slecht voor de nagels en waarschijnlijk getest op dieren. Daarom ben ik op missie gegaan om een niet-chemische en dierproefvrije nagellak te vinden! In deze blog post deel ik met jou mijn bevindingen!

Een niet-schadelijke (voor de nagels) en natuurlijke nagellak is helemaal niet eenvoudig te maken. Een 100% natuurlijke (plantaardige) nagellak bestaat (nog) niet. Waarom? We willen dat nagellak lang meegaat en dat het glanst, wat niet mogelijk is met natuurlijke nagellak. Wist je dat ze hiervoor soms visschubben, luizen of luizeneieren gebruiken? Sexy...

Ingrediënten om te vermijden

Een gemiddelde nagellak bevat ongeveer 10 of meer giftige of schadelijke ingrediënten, laat me er drie uitleggen: DBP, formaldehyde en kamfer.


DBP zorgt ervoor dat de nagellak niet snel barst waardoor deze langer op de nagels blijft zitten. Maar het is bewezen dat het hormoonverstorend en schadelijk is voor het milieu.

Formaldehyde wordt gebruikt als conserveermiddel om verf hard te maken. Dit ingrediënt is ook mogelijks kankerverwekkend.

Kamfer wordt gebruikt om de chemische geur te neutraliseren, maar kan irriterend zijn voor de huid, ogen en longen.

Naast deze drie zijn er nog veel meer ingrediënten zoals deze in een gemiddelde nagellak. Is het dan zo moeilijk om een ​​mooie nagellak te vragen die geen kanker, hormonale disbalans of milieuschade veroorzaakt? Ja, ik heb er een gevonden!

Goede nagellak

Gelukkig zijn er bedrijven met goede bedoelingen die hun best doen om 'out of the box' te denken. Faby is een Italiaans merk, geproduceerd in Frankrijk, dat vrij is van 10 van de veel voorkomende schadelijke ingrediënten die nagellak gewoonlijk bevat, dus geen DBP, formaldehyde of kamfer. Het is niet getest op dieren (dierproefvrij), 100% veganistisch en geproduceerd volgens de Europese richtlijnen.


Ik heb deze drie nagellakken geprobeerd en ik ben erg blij met het resultaat! Wat denk je? Ik moet gewoon nog een beetje aan mijn verf-vaardigheden werken :)

  • Basislak: basislak met natuurlijke ingrediënten die de nagels voeden met vitamine A, B en C. Biologisch gecertificeerd. Bevat o.a. Pistacia-hars, afkomstig van de mastiekboom, bekend om zijn voedende eigenschappen.

  • Rode nagellakkleur (naam: Instinctive)

  • Top coat polish: topcoat voor een glanzende afwerking. Bevat cellulosehars om vergeling van nagellak te voorkomen

Hier kan je trouwens nog goede nagellak vinden!Over Mixua

Mixua gelooft dat iedereen een positieve impact kan maken. Daarom willen we inspireren op weg naar een meer ecologische levensstijl. Dit doen we via verschillende activiteiten zoals de Eco Tours, online workshops en online ontdekkingsgids.


Meer inspiratie en tips & tricks:

Facebook @mixua.eco

Instagram @mixua.eco


Copyright © 2021 Mixua - all rights reserved - hello@mixua.be - BE0733 569 923 (België)