top of page

De 7 plasticvrije producten in mijn handtas


Ze zeggen dat je nooit mag vragen wat er is een vrouw haar handtas zit, maar ik vertel het jou met plezier ;)

In deze video vertel ik jou wat deze 7 producten handig en ecologisch maken:

Om te beginnen, iets wat jullie allemaal al kennen, een herbruikbare waterfles. Ondertussen is het gewoonte om het altijd mee te nemen wanneer ik uit het huis ga. Hiermee vermijd ik al direct water in wegwerpflesjes als ik dorst heb.


Mijn tweede favoriete item, die jullie misschien nog niet kennen, is de Billiecup! De Billiecup is een initiatief van Mei Plasticvrij. De bedoeling ervan is om wegwerpplastics te vermijden voor warme dranken zoals koffie, thee en ik gebruik het ook voor smoothies! Het is een systeem van herbruikbare bekers aan 1 euro waarborg. In alle deelnemende zaken kun je de Billie Cup krijgen en inwisselen. Zo hoef je de beker niet weg te gooien en ook niet zelf te wassen ;) Dit is al gelanceerd in Gent en Antwerpen dus je hier kan je op de uitkijk zijn voor de Billiecup.
Daarna, iets wat ik elke dag gebruik mijn GSM hoesje. Dit hoesje is gemaakt van vilt en leer. Het is zelfs handgemaakt in België door SOMAJ. Wist je trouwens dat vilt vocht en vuilbestendig is? Dus ideaal om de GSM te beschermen. Ook Sabine's plek heeft originele hoesjes gemaakt van biokatoen en tussenvoering van gerecycleerde PET-flessen voor extra bescherming. "Maar PET, dat is plastic?" Ja, maar in dit geval recycled, dus er wordt een tweede leven aan gegeven!


Verder zit er ook altijd een deodorant. Momenteel gebruik ik de zero-waste deo van Lamazuna. Het is klein maar zeer efficiënt. Hoe gebruiken? Een beetje nat maken, en dan onder de oksel lichtjes wrijven. Het nat maken is gewoon zodat het gemakkelijker onder de oksel glijdt. Ookal is het klein, het gaat maandenlang mee. Het is gemaakt op basis van natuurlijke plantenextracten, onder andere essentiële palmarosa olie, een plantaardig ingrediënt die de bacteriën gaat voorkomen die de nare geurtjes veroorzaken.


Dan heb ik ook soms een metalen rietje bij! Je weet nooit wanneer het handig is en zowiezo een leuk gespreksonderwerp wanneer ik dit bovenhaal :)


En dan als laatste, mijn herbruikbare notieboekje waar ik niet meer zonder kan! De kaft is gemaakt van bamboe, wat een duurzaam materiaal is. De binnenkant is gemaakt van materiaal gelijkaardig aan whiteboard zodat het kan hergebruikt worden. De pen komt met een kleine gom om foutjes uit te wissen. Eenmaal ik alles volgeschreven heb, wis ik alles in één keer uit met een lichtjes vochtig doekje. Dan gaat direct alles weg en het is klaar om te hergebruiken! De notities die ik wél wil behouden, kan ik opslaan via de applicatie van het merk (Bambook of Correctbook). Ik neem dan een foto van de notities en sla het op in verschillende mappen per thema om het gemakkelijk terug te vinden.


Zo ik hoop dat dit jou geholpen heeft en nieuwe ideeën heeft gegeven!


Meer ecologische inspiratie en tips & tricks:

Facebook @mixua.eco

Instagram @mixua.eco

Over Mixua

Mixua gelooft dat iedereen een positieve impact kan maken. Daarom willen we inspireren op weg naar een meer ecologische levensstijl. Dit doen we via verschillende activiteiten zoals de Eco Tours, online workshops en online ontdekkingsgids.


bottom of page