top of page

11 duurzame moederdag cadeaus

Zondag 8 mei staat in de kijker van onze mamatjes. Dit jaar mag ik mij voor de eerste keer ook tot de mama's mag tellen. Jullie weten dat ik graag lijstjes maak. Wel, ik deel hier enkele duurzame Moederdag cadeaus ter inspiratie. Ook in de online ontdekkingsgids Mixua vinden jullie meer ideeën.


moederdag duurzaam cadeau eco tours

Persoonlijk vind ik dat het meest dierbare dat je aan een iemand kan geven is jouw tijd en aandacht. Tijdens deze gegidste ontdekkingstocht verken je de nieuwste ecologische adresjes, producten en changemakers van de stad. Denk aan: verpakkingsvrije winkels, duurzame kleding, natuurlijke verzorging en innovatie. Het doel is nieuwe inspiratie opdoen en handige tips & tricks mee terug naar huis nemen om (verder) aan de slag te gaan.


Deze activiteit is beschikbaar in Gent, Brussel of Antwerpen.
Denk aan een laptop- of brillenhoes, of een opbergmandje of kussenhoes, in 100% GOTS biokatoen. Stuk voor stuk zijn het originele en handgemaakte spullen door Sabine en Maaike uit België.


Sabine ontwerpt de originele en kleurige prints, daarna maakt Maaike er unieke accesoires van. Interessant om te weten is dat we hier ook ontwerpen op maat kunnen laten maken.


Als we dan ook graag nog een bijpassend kaartje aan de mama geven, deze vinden we hier ook.


moederdag duurzaam cadeau geur blijzonder


Cadeaubox om het huis en/of auto lekker natuurlijk te laten ruiken. Zero-waste en zonder chemische toegevoegde producten in de geurtjes. Deze box bevat geurstokjes, geurblokjes en geurkaarsen naar keuze. Er zijn ook andere soorten geurboxen en verschillende geuren. Ze zijn allemaal speciaal samengesteld door Nele, de oprichster achter de zero-waste webshop Blijzonder.moederdag duurzaam cadeau HOST juwelen en sieraden


De duurzame lifestyle (web)shop HOST uit Antwerpen heeft een groot en mooi aanbod aan juwelen: ringen, armbanden, halskettingen en oorbellen. Alle stuks zijn fairtrade en/of hebben een duurzame visie.


Zo werken ze samen met bv. het Nederlands merk Flawed die juwelen brengt uit Bali. De sieraden worden handgemaakt door ambachtslieden op kleine schaal om massaproductie te vermijden en om 'slow fashion' en eerlijke handel te promoten. De oprichtsters van Flawed bezoeken de ambachtslieden jaarlijks om duurzame en transparante relaties op te bouwen.


Trouwens, naast het aanbod juwelen, kunnen we in HOST vooral ook veel duurzame en fairtrade kleding vinden. Als je niet voor de mama wil kiezen, kan je gaan voor een cadeaubon.


moederdag duurzaam cadeau bee at den hof badthee


Voor een ontspannend badmoment na een drukke dag. In de zakjes zitten kruidencombinaties en fijn kristalzout om het water een heerlijke geur te geven en te genieten van me-time.


Er zijn verschillende soorten kruiden en geuren beschikbaar. Zo bevat de badthee 'Relax': fijn kristalzout, kamille, lavendel, kaasjeskruid, jasmijn en korenbloem.


Gebruiksaanwijzing: Het gesloten zakje aan de kraan hangen en het water erover laten stromen of het zakje in het water leggen terwijl het bad volloopt. Het zakje dichtlaten, zodat het eenvoudig is om nadien weg te gooien.

Bee @ Den Hof heeft verder ook nog een groot aanbod aan natuurlijke, (h)eerlijke producten gaande van kruidenthees, keukenkruiden tot honing en bij-producten (o.a. honingwijn, likeurs, propolis).
Heb jij dat ook vroeger nog gebruikt, echte zakdoeken? Wel, ze zijn een terugkomst aan het maken. Huff & Puff is van 5 Leuvense vrienden, die zich als doel gesteld hadden de beste zakdoek ter wereld maken. Ze zijn gemaakt uit zacht lyocell, een stevige vezel op basis van duurzaam geteelde eucalyptus. De afwerking van elke zakdoek gebeurt in het oudste naaiatelier van België.


Er zijn veel verschillende motiefjes en stijlen om uit te kiezen. Voor elk wat wils!


In de biokledijwinkel Anders Getint vinden we nog veel meer accessoires. Kan je niet kiezen, dan kan je gaan voor een cadeaubon.
In de fairtrade en bio kledingwebshop-en winkel Meer Dan Mooi vinden we verschillende cadeaudozen met bamboo sokken. Ze bevatten telkens vier paar sokken in een bepaald thema (dieren, fietsen, natuur, enz.). De mooie doos kan gebruikt worden als bewaardoos.moederdag duurzaam cadeau plant box sukkulenter


De moederdag box van Sukkulenter bevat plantjes, terracotta potjes en vegan lekkers (chocolade, nougat, enz).


Er zijn ook nog andere soorten plantboxen beschikbaar om verschillende ruimtes van het huis groener te maken. Allemaal zitten ze boordevol planten en gadgets die telkens bij de gekozen ruimte passen.moederdag duurzaam cadeau kruiden thee en infusies ohrganic

Dit moederdagpakket bevat een zakje vegan en theinevrije kruidenthee op basis van Griekse bergkruid (is heerlijk!), een handgemaakt keramiek tasje, theezeefje en lokale honing.


Verder kunnen we bij Oh!rganic kruidige infusies vinden, Griekse bergthee en kruiden recht van op het veld en alles wat we nodiggen kunnen hebben voor een theekransje. De kruiden zijn van uitzonderlijke kwaliteit, die bovendien ook weldadig zijn.

Dit geschenkpakket van ecologische webshop Kempense Luierkontjes bevat zes duurzame producten van Ben & Anna: een zakje douchegel tabs, tandpastatabletjes zonder fluoride, Persia lime deodorant stick, tandenborstel, grapefruit smeerdeo en tandpasta in potje black (charcoal). Het is mogelijk om één of twee producten te wijzigen voor ander geurtje.


De douchegel tabs bevatten natuurlijke ingrediënten van natriumbicarbonaat tot olijfolie en extracten zoals zoetwateralgen en citrusvruchten. Hoe werkt het? Los de tablet in je hand op met water en douche met het resulterende schuim. Het is 100% vegan en vrij van parabenen, ftalaten, microplastics en triclosan.Dit jaar heeft Tilia bloemen uit Leuven een speciale collab collectie: cadeauboxen of cadeautjes voor de chaotische mama’s, overwerkte mama’s tot de plantmoms. Alles is lokaal en duurzaam gemaakt door ondernemende vrouwen.
Over Mixua

Mixua gelooft dat iedereen een positieve impact kan maken. Daarom willen we inspireren op weg naar een meer ecologische levensstijl. Dit doen we via verschillende activiteiten zoals de Eco Tours, online workshops en online ontdekkingsgids.


Meer ecologische inspiratie en tips & tricks:

Facebook @mixua.eco

Instagram @mixua.eco

Commentaires


bottom of page